Een bijzondere

ROUTE Rally en Toerrit

De rally commissie zal een prachtige en verrassende route uitzetten voor de Rally en voor de Toerrit. Het nieuwe traject ligt noord-west en noord-oost van de startlocatie en er is weer een prima lunch locatie gereserveerd.

De Rally is een puzzeltocht met fotoherkenning en informatievragen. Ook zitten er stempelposten in ter controle. Dit wordt gereden aan de hand van een routeboek met overwegend bolletje-pijlje instructies en een klein gedeelte op stafkaart.

De Toerrijders krijgen naast hetzelfde routeboek nog een aanvullende overzichtskaart, zodat route en locaties duidelijk zijn. Ze kunnen de rit relaxed rijden en hoeven onderweg geen opdrachten uit te voeren.

Beiden vinden op de achterkant van het Routeboek het tijdschema, zodat duidelijk is binnen welk tijdbestek de stops gemaakt worden. Zo kun je het programma in het juiste tempo afwerken en beleef je een geweldige dag!

Alles staat weer goed omschreven in het Routeboek. We gebruiken bij de Rally de nieuwere versie van het Bolletje-Pijltje systeem. Een paar jaar geleden hebben de FIA en de FIM het bolletje weggehaald uit de tulp-tekening.

Voor de klassieke Britse wagens hebben we het uitstekende advies om een fietscomputer te monteren.
Maar voor wie dat niet tijdig ingebouwd heeft, hebben we de mijlen indicatie nu véél duidelijker toegevoegd. Deze laat steeds de totaalstand zien. De delta ten opzichte van de vorige positie is helaas alleen in km weergeven.

Rally Tripmeter

We hadden een aanbeveling voor een gratis Trip meter, maar die is betaald geworden. Na 2 maanden gratis kost ie € 10 per 3 maanden. Twinmaster en Twinmaster Classic zien er leuk uit, maar doen niets zonder betaling. Je moet eerst de Pro versie kopen.

Als je dan toch een uitgave doet, is Triproad Pro van Burotica het advies van de échte Rally organisatoren. Het is voor € 4,49 éénmalig, een betere besteding.

Gratis alternatieven zijn: Tri-Rally, Rally Tripmeter en F2R (Free to Ride).
Tri-Rally werkt goed, snel en verrassend nauwkeurig en is dus voor onze Rally zeker onze aanbeveling.
Rally Tripmeter is niet nauwkeurig en traag. F2R (Free to Ride) werkt niet fijn en is een afrader.

Oefen voorafgaand al even en laat ons weten als je andere bevindingen hebt!

Neem zo mogelijk een telefoonhouder mee, want met pen en routeboek heb je je handen vol.