Een bijzondere

ROUTE Rally en Toerrit

De rally commissie zal een prachtige en verrassende route uitzetten voor de Rally en voor de Toerrit. We presenteren een nieuwe Startlocatie. Het nieuwe traject ligt zuid en west en er is weer een originele lunch locatie gereserveerd.

De Rally is een puzzeltocht met fotoherkenning en informatievragen. Ook zitten er stempelposten in ter controle. Dit wordt gereden aan de hand van een routeboek met overwegend bolletje-pijlje instructies en een klein gedeelte op stafkaart.

Voor  de Toerrijders staat in hetzelfde routeboek aanvullende inforatie over de belangrijke locaties. Ze kunnen de rit relaxed rijden en hoeven onderweg geen opdrachten uit te voeren.

Beiden vinden op de achterkant van het Routeboek het tijdschema zodat duidelijk is binnen welk tijdbestek de stops gemaakt worden. Zo kun je het programma in het juiste tempo afwerken en beleef je een geweldige dag!

Alles staat weer goed omschreven in het Routeboek. We gebruiken bij de Rally de nieuwere versie van het Bolletje-Pijltje systeem. Een paar jaar geleden hebben de FIA en de FIM het bolletje weggehaald uit de tulp-tekening.

Voor de klassieke Britse wagens hebben we het uitstekende advies om een fietscomputer te monteren.
Maar voor wie dat niet tijdig ingebouwd heeft, hebben we de mijlen indicatie toegevoegd. Deze laat steeds de totaalstand zien. De delta ten opzichte van de vorige positie is helaas alleen in km weergeven.

Deze link laat een voorbeeld zien van een pagina uit het nieuwe Rally Routeboek.

Maar we hebben nòg een goede tip: installeer de App Tri-Rally* op je telefoon (TR en geel sterretje logo). Die laat je heel eenvoudig iedere keer de tussenafstand meten. Deze app is ook behulpzaam bij de Regularity in het finish traject. Zeker voorafgaand al even mee oefenen!