Sponsoren 2019

De beide Lionsclubs hebben in 2019 Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis als goede doel verkozen. Deze onafhankelijke stichting zet zich belangeloos in voor extra voorzieningen voor patiënten in het ziekenhuis. De Stichting is door de overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling.

Niemand ligt voor zijn plezier in het ziekenhuis en voor kinderen is het vaak extra moeilijk. Toen we het JBZ benaderden, met de vraag of zij een mooie bestemming hadden voor de opbrengst van onze jaarlijkse rally, hoefden zij dan ook niet lang na te denken.

Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis Heusden Langstraat

“Jonge kinderen die in het JBZ op de kinderdagbehandeling worden opgenomen, liggen de hele dag op een saaie kamer met nauwelijks speelgoed of afleiding. Wat zou het leuk zijn als daar verandering in kan komen! Op een gezellige, kindvriendelijke kamer voelen kinderen zich veel meer op hun gemak en dat bevordert ook de genezing. Er is niet al te veel ruimte in de kamers en de speelhoek moet natuurlijk aan heel veel ziekenhuiseisen voldoen, daarom is het Lucascollege uit Boxtel ingeschakeld om mee te denken en een ontwerp te maken. De studenten van het Lucas hebben eerder ook al een prachtige tienerkamer ontworpen voor de kinderafdeling van het JBZ. Kinderen die (langdurig) zijn opgenomen, kunnen hier lekker chillen in hanging chairs en gamen op een gigantisch beeldscherm.”

Het JBZ meldt ons: “We waren aangenaam verrast met de opbrengst van ruim 10.000 euro! De studenten hebben inmiddels een ontwerp gemaakt en de aanvang van de realisatie van de speelhoek is een feit”

Gold Sponsors 2019

Sponsors 2019

Lionsclub Heusden en Lionsclub Drunen de Langstraat zijn namens de Kinderafdeling en de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis enorm dankbaar voor de geweldige bijdrage van alle bovenstaande sponsors. Zo kunnen de studenten van het Lucascollege aan de slag met de praktijk.